Nieuws

Particulier

De middelbareschooltijd en de financiën
Een hele mijlpaal voor uw kind: de overgang naar de middelbare school. Er verandert dan ook financieel van alles. De kosten en de ondersteuningsmogelijkheden op een rijtje.
Lees het volledige bericht...


Persoonlijk noodplan. Zinvol of overdreven?
De meeste Nederlanders hebben geen persoonlijk noodplan voor als zij te maken krijgen met een ramp zoals een brand, een gaslek of een evacuatie. Dat meldde het Rode Kruis onlangs. Maar is het niet erg overdreven om voorbereid te zijn op een risico dat maar heel klein is?
Lees het volledige bericht...


Andere baan, andere financiën
Nu de economie helemaal is opgebloeid en er volop vacatures zijn, voelt u misschien de verleiding om te solliciteren naar een andere baan. Maar wat zijn de gevolgen van een nieuwe baan voor uw financiën?
Lees het volledige bericht...


Archief


Zakelijk

Salaris niet belangrijkste wervingsinstrument
Maar liefst 24 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Een goed personeelsbeleid is dan ook belangrijker dan ooit, zowel om goede medewerkers te behouden als om nieuwe mensen aan te trekken.
Lees het volledige bericht...


UWV of eigenrisicodrager?
Zieke of arbeidsongeschikte medewerkers vormen een financieel risico. Om te bepalen hoe u zich hiervoor verzekert en in hoeverre u de kosten zelf kunt dragen, moet u alle voors en tegens goed afwegen.
Lees het volledige bericht...


Psychische klachten laten verzuimcijfers weer stijgen
Het ziekteverzuim in Nederland neemt licht toe. Belangrijkste oorzaak: psychische klachten. Het loont als u als werkgever inzet op preventie en op een goede begeleiding van medewerkers die overspannen zijn of met een burn out thuis zitten. Wat kunt u doen?
Lees het volledige bericht...


Archief