Nieuws

Particulier

Btw en zonnepanelen, hoe zat dat ook alweer?
Als u van plan bent zonnepanelen te nemen, wilt u weten wat de kosten en de baten zijn. Wat bent u kwijt aan materiaal en installatie en wat leveren de panelen u per jaar op? En er was iets met de btw. Hoe zat dat ook alweer?
Lees het volledige bericht...


Scooter uitlenen. Wat gebeurt er bij schade?
U bent zo aardig uw scooter af en toe uit te lenen. Maar dan veroorzaakt de lener bij het rijden schade. Wie draait in dat geval op voor de kosten: u of degene die uw voertuig heeft geleend? En op welke verzekering kan dan een beroep gedaan worden?
Lees het volledige bericht...


Wie vergoedt uw letselschade?
Het is altijd een minder plezierig begin van het nieuwe jaar: de cijfers over letselschade door vuurwerk. Als u letsel oploopt door een ongeval waaraan iemand anders schuld heeft, kunt u een letselschadeclaim indienen. Wat kunt u daarvan verwachten?
Lees het volledige bericht...


Archief


Zakelijk

Bereid u voor op de Brexit
Sinds de Britten in juni 2016 voor de Brexit stemden, maken ondernemers zich zorgen over de gevolgen. De onderhandelingen tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) schieten nog niet op. Kunt u zich toch al voorbereiden op wat komen gaat?
Lees het volledige bericht...


Uw asbestdak moet eraf
Gebouwen van voor 1993 vormen een risico omdat ze asbest kunnen bevatten. Als de asbestvezels in de lucht kunnen komen, is dat een serieus gevaar voor de gezondheid. Daarom moeten asbestdaken voor 1 januari 2024 verwijderd worden.
Lees het volledige bericht...


Btw-plicht agrariers ook van invloed op verzekeringen
Bent u een landbouwer, tuinbouwer, bosbouwer of veehouder? Dan maakte u misschien gebruik van de landbouwregeling. U weet waarschijnlijk wel dat deze regeling per 1 januari is vervallen. Maar weet u ook dat dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen?
Lees het volledige bericht...


Archief